A több hónapos munka eredménye olyan részleteket is megmutat, melyek emberi szemmel nem láthatók.

A valaha látott legrészletgazdagabb fotót készítette el két asztrofotós. Andrew McCarthy és Connor Matherne közös munkája során 250 ezer képet megvizsgálva állították elő az alkotást. Az eredmény

nem csak a legjobb minőségű fotó a bolygóról, de a legközelebb is áll a valósághoz,

ugyanis az emberi szemmel észrevehetetlen elemek is mutat.

Amíg Connor a színekért volt felelős, addig én a részletekért. Annak érdekében, hogy egy magas minőségű fotót tudjunk létrehozni, számtalan képet meg kellett vizsgálnunk. Én 200 ezer felszínközeli felvételt néztem át, Connor pedig 50 ezer színes fotót a bolygóról. Ezek összegyúrásával készült el a végső kép hihetetlen pontossággal és gazdag színekkel.

– árulta el McCarthy az IFLScience-nek Íme a két asztofotós több hónapos munkájának eredménye, amely a The Hunt for Artemis nevet kapta:

Ahogy azt a laikus szem is egyből észreveszi, a Hold felszíne nem teljes mértékben szürke. Ez azért van, mert a tudományos műszerekkel közelebbről megvizsgálva a tudósok észrevették az apróbb színelváltozásokat a bolygón. Ennek oka, hogy a vöröses területek például vasban és földpátokban gazdagok, míg a kékes árnyalatú területek titánban.

(Player)

(Borítókép: A Holdon sétáló űrhajós. Fotó: GettyImages)