Az első helyezettel talán mindenki tisztában van, viszont vannak olyan tételek is a listánkon, amelyek a szórakoztató irodalom kategóriát erősítik.

Biblia

A Biblia számít a világ legolvasottabb könyvének, az elmúlt 50 évben több mint 3,9 billió példányban kelt el. Sikerét a kereszténység elterjedésének köszönheti, hiszen a mai napig a vallás alappillérét a biblia tanítások követése jelenti.

Korán

A Korán az iszlám vallás legfontosabb irata, csakúgy, mint a keresztényeknek a Biblia. A szentirat nem csak a jó és a rossz közötti különbséget fogalmazza meg, hanem az ünnepeket, és a népük történelmét is. A Korán tanai nyújtanak iránymutatást a hívők számára, hogy hogyan éljék az életüket.

  Harry Potter-könyvek

A varázslófiúról szóló széria a szórakoztató irodalom legnagyobb sikere. Több mint 500 millió példányt adtak el világszerte, és ez a szám a mai napig folyamatosan nő. Érdekesség, hogy az írónő, J.K. Rowling 12 elutasítást kapott korábban különböző kiadóktól, mondván, hogy a könyve eladhatatlan. 

 

Idézetek Mao Cetung elnöktől

Lehetséges, hogy sokaknak ismeretlen ez a könyv, amelyet sokan Vörös könyvecskeként szoktak emlegetni. Az irományban Mao Ce-tungnak, a Kínai Kommunista Párt egykori elnökének kijelentései olvashatók. Az elmúlt ötven évben több mint 820 millió példány kelt el belőle.

A Gyűrűk ura-könyvek

"Csekély" 103 milliós példányos eladásával az ötödik helyre szorultak a Gyűrűk ura-könyvek. Kevesen tudják, hogy J. R. R. Tolkien klasszikusát az író eredetileg egy műnek szánta, de a hossza, és anyagi okok miatt a kiadó javaslatára három részre szedték a történetet, melyek A Gyűrű Szövetsége, A két torony, és A király visszatér címet kapták. Az is sokat dobott az eladásokon, hogy a 2000-es évek elején kijöttek a könyvekből készült nagyszabású filmek, melyekkel a történet már életre kelve a filmvásznon is tarolt, ezzel pedig a könyvesboltokba irányította a nézőket. 

Forrás: Nők Lapja

(Borítókép: Könyv, alma, sál és bögre egy asztalon a szabadban. Fotó: GettyImages)