A fogyás mellett például számos más pozitív hatása is van.

A fehér kenyér számos tekintetben negatív hatással van a szervezetünkre, ezért jelentős változások következhetnek be a testünkön, ha úgy döntünk, hogy száműzzük az életünkből, vagy valami mással pótoljuk. Fontos, hogy a fehér kenyér elhagyása önmagában nem okozza a cikkünkben leírt eredményeket, hanem egy egészséges életmód egyik szerves részt képezi.

Simább bőr

A legtöbb gyorsan felszívódó szénhidrátot általában fehér kenyér formájában visszük be. Ha valamilyen egészséges megoldással pótoljuk, a megfelelő folyadékbevitel mellett búcsút inthetünk a narancsbőrnek.

Felpörög az anyagcsere

Az anyagcserét segítő ételek többsége rostban gazdag. A fehér kenyér ezzel szemben rostban szegény, így nemcsak hogy gátolja az emésztést, de kellemetlen puffadáshoz is vezethet. Szerencsére már számos rostban gazdag verziója közül választhatunk az üzletek polcairól.

Megindul a fogyás

Értelemszerűen, ha segítjük az emésztésünket könnyebben megindul a fogyás is. Ha viszont egyszerűen nem tudunk megválni tőle, akkor válasszuk a teljes kiőrlésű rozskenyereket.

Energikusság

A fehér lisztes, cukros ételek  gyakorlatilag becsapják a szervezetet. Elfogyasztásuk után megemelik a vércukorszintet, így hirtelen telítettség-érzetet generálnak. Ez az érték azonban elég hamar le is zuhan, amelynek következtében nem csak újra éhesek, de fáradtak is leszünk.

(WellandFit)

(Borítókép: Nő válogat a kenyerek között Fotó: GettyImages)