A színész minden szabad percet megragad, hogy a biológia, a fizika és kémia világáról tanuljon, illetve ha ideje engedi, néhány gőzmozdonyt is megcsodál, amely tevékenység szintén kikapcsolja.

Sajátos módját választja a kikapcsolódásnak Magyar Attila, aki egész évben előadásról előadásra siet. Pedig a színész anno egészen más pályát képzelt el magának.

Mozdonyvezető szerettem volna lenni. Nem tudom miért, de nekem az mindig tetszett. Aztán máshogy alakult, Debrecenben mindenki rocksztár vagy színész szeretett volna lenni a 70-es évek végén. Én belekóstoltam a zenébe és a színházba is, végül mindkettő az életem része maradt.

– mondta a 95.8 Sláger FM-en Magyar Attila, akinek életét nagyban átformálta a járványhelyzet.

A karanténidőszak alatt én leginkább azzal töltöttem az időt, hogy megcsodáltam, hogyan nő a fű, miként rajzanak a méhek. Ez a nyugodtság pedig megmaradt, visszavettem a harcos természetemből. Letettem a hatalmas igazságérzetem miatti harcosságról, helyette abszolút nyugalom van.

– árulta el a színész, aki sajátos módon töltődik fel.

Tanulok, amikor csak egy kis időm is van forgatom a biológia-kémia-fizika könyveket, megnézem az ELTE előadásokat és minden olyan információt igyekszem magamba szippantani, ami ezekhez a tárgyakhoz kapcsolódik. Emellett ha A-ból B-be igyekszem és az időm engedi, mindig útba ejtem a Tatai úti Vasúttörténeti Parkot. Szeretem megcsodálni a gőzmozdonyokat, lenyűgöznek ezek a csodás ember alkotta művek. Engem ezek tanulmányozása teljesen megnyugtat.

– mesélte a Sláger Kult műsorvezetőjének.