Végzettség nem szükséges az állás betöltéséhez.

Meglepő állásajánlatra bukkant nemrég a Pénzcentrum: 1700 eurós, mai árfolyamon 675 ezer forintos bért ígérnek egy magyaroknak szóló ausztriai munkára. A csomagszállítói pozíció betöltéséhez B-kategóriás jogosítvány, alapfokú német nyelvtudás, illetve legalább 2 éves szakmai tapasztalat szükséges.

A nettó 1700 eurós bért Linz és környékén lehet megkeresni Ausztriában, ahol az osztrák posta csomagjait kell kiszállítani. Ez az összeg a minimum bér, tehát jó teljesítménnyel a későbbiekben efölött is lehet keresni.

@egyutt_nemetul Csomagszállító #munka #német #németnyelv #némettanulás #fyp #foryoupage #tanulás #ausztriaimagyarok #állás #osztrák #munkahely #csomag #csomagszállítás ♬ Work Hard [Prod. by SERGIUZ] - Wu'style

Sok vagy kevés?

Bár ez az összeg Magyarországon egy igen kiemelkedő fizetésnek felelne meg, Ausztriában a mindennapi élet is drágább. A cikket jegyző portál a Világbank adatai alapján kiszámolta, hogy mekkora keresetnek felelne meg a kinti 1700 eurós fizetés idehaza. 

Az átváltva 675 ezer forintos bevétel ausztriában annyit ér, mintha valaki 371 ezer forintot keres hazánkban.

Budapesten egy kezdő csomagszállító a Magyar Postánál nettó 250 ezer forintra számíthat. Mivel az osztrák pozíció betöltéséhez is több év szakmai tapasztalat szükséges, feltételezhető, hogy hazánkban is elérhető a 371 ezer forintos havibér több éves szakmai háttérrel.

(Borítókép: Csomagszállító hölgy. Illusztráció: GettyImages)