Gianni Annoni felesége azért beszélt, hogy ezzel nőtársainak reményt, támaszt nyújtson.

Az InStyle magazin #képesvagyok díjára jelölte a hírességet, aki a lapnak vallott kiállása előzményeiről és következményeiről, valamint nemrég átélt vetéléséről is.

Próbáltam olyan fórumokat, cikkeket találni, ahonnan pozitív történeteket, reményt gyűjthetek.

– kezdte a fogantatás nehézségeiről Annoni Zita. 

Mikor nyilvánosság elé álltunk a történetünkkel, egy fájó komment maradt meg bennem, amit egy férfi írt alá: „Nézzétek, milyen büszke vagyok arra, hogy nőként képtelen vagyok arra az egyetlen dologra, amiért megszülettem”, vagy valami ilyesmi. Késszúrás volt a szívemben, mert valahol belül én is küzdöttem ezzel az érzéssel, van egy férjem, akivel együtt tervezünk, és akinek nem tudok gyermeket adni. Nehéz volt megélni ezt a hat évet, depresszióval, éjjel-nappal sírással, negatív gondolatokkal, mi lenne, ha inkább nem is léteznék – aztán az ilyen kommentek még inkább visszaküldenek a padlóra. Viszont rengeteg pozitív visszajelzést, támogató kommentet is kaptunk, és akkor döbbentem rá: te jó ég, mennyi nő és férfi küzd ugyanezzel nap mint nap, mennyire sok embert érintő probléma ez. És milyen nehéz erről beszélni.

– mondta a magazinnak Annoni Zita, majd így folytatta.

Nem beszéltem még erről, de... volt egy spontán vetélésem márciusban, a 10. héten, ami nagy trauma volt. Autóban ültünk, félre kellett állnunk az úton, és a férjem, Gianni azonnal a kórházba sietett velem, toltak is be a műtőbe. Ez az első alkalom, hogy ilyen történt velem, nagyon nehéz átélni. Volt olyan korábban, hogy nem volt sikeres a beültetés, de ami ennyire sokáig elvitt terhesség, és már teljesen beleéltük magunkat, elhittük, hogy most nem kell hat évet várnunk és tényleg sikerült, járt rajta az agyunk, hova tesszük a kiságyat, a pelenkázót... Nehéz volt megélni ezt a tragédiát, kaptunk egy pofont az élettől, jelezte, hogy azért nem minden fenékig tejfel. Hazafelé a kórházból a férjem rám nézett, és azt mondta: „Hihetetlen, hogy neked semmit nem adnak könnyen, tényleg mindenért meg kell küzdened az életben.

– tette hozzá.

(Borítókép: Annoni Zita és Gianni Annoni Fotó: TV2)