Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett a leginkább, ezért spórolásra is főként ezeken a területeken van szükség.

A life.hu a Lidl Magyarország tippjei alapján készített egy összeállítást, hogy milyen tudatos vásárlói szokásokkal lehet csökkenteni a kiadásainkat.

  1. Készítsünk bevásárlólistát! Nem csak azért hasznos, mert lerövidíthetjük a bevásárlás időtartamát, hanem elkerülhető a felesleges termékek megvásárlása is. 
  2. Lapozzuk át az akciós újságot! Vásárlás előtt érdemes megnézni az akciókat az egyes élelmiszerboltokban. Legtöbb esetben az „akciós újságok” online is elérhetőek, így otthonról kényelmesen összeállíthatjuk, hogy mely termékek árai a legkedvezőbbek számunkra.
  3. Keressük az XXL termékeket! A nagy kiszerelésű XXL termékek kilogrammra vetített ára általában kedvezőbb, mint a normál kiszerelésű termékeké, ezért választásukkal pénzt spórolhatunk.
  4. Keressük az akciós táblákat az üzletekben!
  5. Használjuk ki az „Együtt olcsóbb" akciókat! Rendszeresen találkozhatunk olyan kedvezményekkel, amikor több termék vásárlása esetén akciós áron kapjuk meg az adott termékeket (egyet fizet, kettőt kap; kettőt fizet, hármat vihet, stb.).

Mivel az élelmiszerárak drasztikus emelkedése összefüggésben áll az orosz-ukrán háború következtében kialakult energiaválsággal, így érdemes mindenkinek hosszútávon gondolkodni a folyamatosan növekvő infláció miatt.

(Borítókép: Élelmiszerbolt illusztráció. Fotó: Varga György/MTI)