A néhai brit királynő 96 évet és 4 hónapot élt, amely nemcsak a genetikának köszönhető, hanem rendkívül egészséges életmódjának is.

Egyes becslések szerint a világon közel 4 milliárdan kísérték figyelemmel II. Erzsébet hétfői temetését. A királynőt számtalan okból irigyelték, például azért, mert nagyon hosszú és tartalmas életet tudhatott maga mögött.

Nézzük, milyen szokásai voltak, melyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy megélje a 96 éves kort.

Sosem hagyta ki a reggelit

II. Erzsébetnek a reggelijét minden nap pontosan 8:30-kor szolgálták fel, ami először egy csésze teát és kekszet, majd később egy tál zabkását jelentett.

Mozgás és állatszeretet

A királynő két kedvenc hobbija a kertészkedés és a séta volt. Továbbá, amíg a fizikuma engedte, rendszeresen lovagolt. Ezek szerepet játszanak az öregedéssel összefüggő kognitív hanyatlás megelőzésében, vagyis a mentális egészség fenntartását segítik.

Állatszeretete a királynőt fiatal kora óta elkísérte, ugyanis imádta hűséges corgi kutyáit. Kutatások kimutatták, hogy a háziállatok tartása csökkenti a vérnyomást, a stresszt, és az elhízás kockázatát, illetve a rák és a cukorbetegség esélyét.

Óvatos nassolás

II. Erzsébet a délutáni teája mellé lekváros kenyeret is fogyasztott, ami nem a legegészségesebb, szakértők szerint azonban ezzel sincs baj, hiszen a nassolás csak akkor okozhat gondot, ha mértéktelen.

Humor

Bár az uralkodó a világ egyik legstresszesebb hivatásában állt helyt, még sem veszítette el a humorát, és a hozzá közel állok állítása szerint mindig sokat nevetett, ami javítja a hangulatot, és csökkenti a stresszt.

Fekete tea

A királynő minden nap elfogyasztott egy csésze Earl Grey teát, amihez csak tejet adott. A fekete tea erősíti az immunrendszert, és csökkenti a fertőzések kockázatát, ezért megnövelheti a várható élettartamot.

Család és barátok

70 évig élt boldog házasságban, és gyermeki mellett számtalan unokával, dédunokával áldotta meg a sors. Egyes kutatások szerint a magány és az elszigeteltség pont úgy megrövidíthetik az élettartamot, mint a dohányzás.

(Dívány)

(Borítókép: Meghan Markle és II. Erzsébet királynő. Fotó: Getty Images)