A new jersey-beli Funplex nevű vidámparkba látogatott el gyermekével a 35 éves Teri Tennille, ám súlya miatt nem engedték őt felszállni az egyik játékra.

Az amerikai Maryland állambeli Silver Springben élő kétgyermekes édesanya 63 és fél kilogrammtól szabadult meg az úgynevezett függőleges hüvelyes gyomoreltávolítás segítségével. Az influenszerként és vállalkozóként tevékenykedő Tennille azután döntött a beavatkozás mellett, hogy gyermekével szeretett volna felszállni egy körhintára, ám súlya miatt nem engedték fel őket.

Akkor jöttem rá, hogy változtatnom kell, amikor elvittem a fiamat a vidámparkba, de én nem fértem bele az ülésbe, így ki kellett hagynunk az élményt

– emlékezett vissza Teri Tennille, aki a műtétje óta azt hirdeti a nőknek, hogy ne féljenek akár orvosi segítséget kérni, ha boldog és egészséges életet szeretnének élni.

„Még 2019 októberében estem át a műtéten, amelyet VSG-ként is ismernek. A beavatkozás során a has 80 százalékától megszabadulnak, ezzel elősegítve a fogyást és az egészségügyi célokat. Azért döntöttem az operáció mellett, mert évekig próbálkoztam különböző diétákkal, de egyik sem volt sikeres. Hogy őszinte legyek, sosem voltam az a kalóriaszámláló típus, nekem az sosem működött. Ötletem sincs, mennyi kalóriát fogyasztottam a műtét előtt, de valószínűleg túl sokat. Úgy éreztem, az összes eljárás közül a VDG a legkevésbé invazív, ugyanakkor biztonságos. A beavatkozás előtt 146 kilót nyomtam, ma 82 és fél kiló vagyok. A ruhaméretem egyesült királysági méretezés szerint 26-osról 14-esre csökkent" – árulta el az édesanya, aki így nemcsak izgalmasabb élményekkel gazdagodhat, de a bőrében is sokkal jobban érzi magát.

Függőleges hüvelyes gyomoreltávolítás

A VSG egy olyan eljárás, amelynek során a gyomrot csőszerűvé alakítják át a szerv nagy részének eltávolításával. A beavatkozás célja, hogy a gyomor kapacitását csökkentve mozdítsák elő a páciensek fogyását, hiszen a gyomor a műtétet követően kevesebb élelmiszer feldolgozására lesz képes.

(Borítókép: Teri Tennille. Fotó: Northfoto)