Lelki állapotunk sokszor bőrünkön is megmutatkozik. 

Gyakran használjuk a kifejezést, miszerint valaki „sugárzik a boldogságtól”. Ez a mondás nem alaptalan, ugyanis a pozitív érzelmek a külsőnkre is hatással vannak. Az alábbi szokásokat betartva bőrünk sokáig megőrizheti fiatalosságát.

Sport

A rendszeres sportolás nemcsak fizikumunkat erősíti, de mentális állapotunkra is pozitív hatással van. 

Alvás

Egy felnőttnek átlagosan napi 7-8 óra alvásra van szüksége. Ha kipihenjük magunkat, a közérzetünk is jobb lesz, ráadásul a szemünk alatti sötét karikák is eltűnhetnek. Ha kisimult arccal szeretnénk ébredni, igyekezzünk időben lefeküdni. 

Étkezés

A megfelelő étrend kialakítása nem egyszerű feladat, főleg, hogy a rohanó mindennapokban hajlamosak vagyunk inkább a gyorséttermeket választani. A túlzott zsiradék és szénhidrátbevitel nem tesz jót: amellett, hogy bőrünk pattanásos lehet tőle, nagymértékű súlygyarapodást is eredményezhet.

Stressz

Olykor mindnyájan stresszesek vagyunk, nem is lehet teljesen kizárni minden zavaró, szorongást okozó tényezőt a mindennapokból. Nagyon fontos azonban, hogy szánjunk magunkra elegendő időt, az énidő kialakítása ugyanis az egészséges psziché egyik alappillére. Minden nap fordítson magára 20-30 percet. Ha kiegyensúlyozott, akkor a ráncok is sokáig elkerülhetik. 

Bőrápolásí

Érdemes felkeresni egy szakértőt, aki segít nekünk a megfelelő szépségápolási rutin kialakításában. A vitaminszérumok jelentős mértékben növelik bőrünk szépségét, ám a fényvédő rendszeres használata az első dolog, amit a tudatos szépségápolás részeként megtehetünk.GettyImages-1362675798

(Borítókép: Zabpehely tál. Illusztráció: GettyImages)