A színésznő akkor boldog igazán, ha egy étel felidézi számára kedvenc gyerekkori fogása ízét.

Liptai Claudia és férje sosem titkolták, mennyire szeretik a jó, minőségi ételeket.

Számomra a nagymamám főztje az, ami felülmúlhatatlan. Fantasztikus tojáslevest készített, amiben egészben volt a tojás, mintha buggyantott tojás lenne, de mégis meg volt főve. A másik kedvencem a 'málnaöntés' volt: babapiskótát rétegezett málnával és nyakon öntötte madártejjel.

– nosztalgiázott Pataki Ádám, akinek felesége inkább a sós ízeket kedveli.

„Nekem a brassói a nagy kedvenc, amit édesapám készített a legjobban. Apróra vágott krumplival, kérgesre sütött, de szaftos hússal, kovászos uborkával. A mai napig azt az ízt keresem, amilyen az ő főztje volt. Ezért is rendelek étteremben gyakran brassóit. Ha egy kicsit is hasonlít ahhoz, ahogy ő készítette, nagyon boldog tudok lenni” – árulta el Liptai Claudia, akinek édesanyja is remek ételekkel örvendeztette meg a családot.

Édesanyám nem tudott sokféle ételt készíteni, azokat viszont zseniálisan. A húslevese világbajnok volt, a lecsót a mai napig úgy készítem, ahogy ő. A rántott húsról – pláne a rántott combról, ami specialitása volt – nem is beszélve. Nagyon jó emlékeim fűződnek az ételekhez, ez nagyban meghatározta azt, hogy a mai napig szeretek enni.

– vallotta be a műsorvezető.

(Borítókép: Liptai Claudia Fotó: RTL)