Az X-Faktor mentora szerint ebben a rajzfilmben nincs helye ilyesfajta karakterábrázolásnak.

Mint ismert, a Scooby-Doo halloweeni epizódját október 14-én mutatják be a Cartoon Network-ön. Ennek egyik jelenetében a mindig narancssárga garbót hordó Velma Dinkley találkozik Coco Diablo divattervező karakterével, s nyomban el is pirul. A szemüveges nyomvadász azért jön zavarba, mert kiderül: a saját neméhez vonzódik.

Az élőszereplős filmek forgatókönyvírója, James Gunn már korábban szerette volna nyilvánosságra hozni, vagy legalább utalni rá, hogy Vilma leszbikus, ám a stúdió akkor ezt nem fogadta el. A nézők közül sincs mindenki elragadtatva: azX-Faktor egyik mentora, ByeAlex a közösségi oldalán árulta el, mit gondol erről a karakterábrázolásról. 

„Ez szerintem rossz irány. Miért fontos egy vígjáték rajzfilmben az adott ember szexuális identitása? Akkor lenne az fontos, hogyha az adott film kifejezetten arról szólna, hogy valamelyik szereplő például meleg. De itt nem erről van szó. Itt arról van szó, hogy van ez a pár hippi arc és szellemek után, meg kísértetek után nyomoznak, és mindig kiderül, hogy áll a szörny mögött valaki, aki ember. Emlékeim szerint ezért néztem. Meg scooby és bozont bénázása volt érdekes. Szerintem az ilyen »hálivúdi« húzásokkal ártanak az elfogadás jelenkori mozgalmának. Ezek rajzfilmek” – fejtette ki véleményét ByeAlex a Telex Facebook-bejegyzése alatti kommentek között. 

(Borítókép: ByeAlex. Fotó: Papajcsik Péter/Index)