Egy hete tudhattuk meg a Scooby-Doo új, halloweeni epizódjából, hogy Vilma a nők iránt táplál gyengéd érzelmeket. Nemrég kiderült: a róla készült legújabb előzménysorozatban a Rejtély Rt. agya színesbőrű karakter lesz.

Többen felháborodásukat fejezték ki, mások üdvözölték az HBO Max legújabb animációs sorozata, a Vilma legújabb előzetesét. A Scooby-Doo-ból ismert karakter ugyanis a szokottnál sötétebb bőrszínnel jelent meg a kisifilmben. A stúdió azért döntött így, hogy hozzáigazítsa a szereplőt az őt angolul megszólaltató, indiai felmenőkkel rendelkező Mindy Kalinghoz.

A színésznő nemcsak a hangját adja az animációs sorozathoz: ő az egyik megalkotója és producere is az R-besorolásúra tervezett szériának, amelyet a tervek szerint kifejezetten felnőttek számára készítenek. A sorozat Vilma Dinkley eredettörténetére fókuszál majd, múltja pedig az ígéretek szerint kifejezetten összetett és színes lesz, amit humorosan, 10 részen át tálal majd az HBO Max – írja az IGN Hungary. A portál felhívja a figyelmet, hogy a közönséget egyéb meglepetések is érhetik majd, ha Vilmához hasonlóan a többi karaktert is az őket megszólaltató színészek származásához igazítják:

Bozontot egy afroamerikai színész (Sam Richardson), Daphnét pedig egy ázsiai színésznő (Constance Wu) kelti majd életre.

„Mindig is ikonikus karakterterekként gondoltam rájuk, de a csapatot egyáltalán nem a fehér bőrszínük határozta meg, kivéve Fredet. Szóval egy kicsit meglepődtem a rajongói reakciókon. Szerintem a legtöbb indiai-amerikai lány tud majd azonosulni ezzel a szkeptikus, keményen dolgozó, valamilyen szinten alulértékelt karakterrel, akinek a története egy kicsit önmaga megismeréséről is szól majd" – nyilatkozta Mindy Kaling.

A sorozatban Scoobyval nem fogunk találkozni, ugyanis a készítők álláspontja szerint tőle vált az egész széria „gyerekeknek szóló" sorozattá, továbbá az HBO-tól is szóltak nekik, hogy "Nem használhatjátok a kutyát!".

A Vilma a tervek szerint valamikor jövőre érkezik meg az HBO Maxra.

(Borítókép: A Rejtély Rt. csapata. Fotó: Getty Images)