A szemész állítja: amióta praktizál, még sosem látott hasonlót.

Katerina Kurteeva szemorvos nemrég egy 70-es évei közepén járó nőt fogadott vizsgálatra. A páciens szemfájdalmakra panaszkodott és úgy érezte, van valami a szemében, amit nem tud kiszedni – írja az Insider.

Kurteeva a vizsgálat során teljesen ledöbbent, ugyanis összesen 23 kontaklencsét talált az idős hölgy szemében.

Mikor a páciens felhúzta a szemhéját, a doktornő egy fültisztító pálca segítségével óvatosan elkezdte kihúzni a szem felső részére tapadt kontaktlencséket.

A szemorvos állítja, hogy közel húsz éves pályafutása során még sosem látott ehhez hasonló esetet. Kurteeva megkérte az asszisztensét, hogy videózza le a vizsgálatot, hogy a felvétellel mindenkit elriaszthassanak a kontaktlencse nem ajánlatos használatától a jövőben.

A kontaktlencse ugyanis csak abban az esetben ragad fel így a szemhéjra, ha valaki rendszeresen abban alszik, másnap pedig elfelejti kivenni azt.

A szemorvos egyértelműen elérte a célját, felvételét már több országban oktatóvideóként használják.

@dr9 كانت تنام بعدساتها دون إخراجها فتجمعت فوق تجويف العين، الطبيبة استخرجت 23 عدسة من عين واحدة😮#صحتك#foryou #اكسبلور ♬ الصوت الأصلي - محمد العنزي

Az idős nőnek rendkívűl nagy szerencséje volt, ugyanis a szemorvos szerint a legrosszabb esetben a páciens el is veszíthette volna a látását.

(Borítókép:Kontaktlencse. Fotó:GettyImages)