60 éves múlt, mégis keményen sportol Palik László. A műsorvezető nemrég majdnem négy kilométert gyalogolt, 300 méter szintemelkedéssel. 

Palik edzője, Becher Kristóf elmondta, a műsorvezető edzés közben sosem keres kifogást. Palikék Világa by Manna Futtában című műsor különkiadásában Palik az egri Sherpa Rallyn 40 kilós súlyokkal a hátán ment fel egy hegy tetejére.

Laci nem az, aki hisztik, és egy akadálynál azt mondja, hogy nem. Inkább a másik irányból közelíti meg a dolgot, többször volt olyan, hogy azt mondtam, hogy inkább most vegyünk vissza

– mesélte a funkcionális edző.

Palik több mint egy évtizede nem állt rajthoz semmilyen megmérettetésen. Mikor utoljára, 12 évvel ezelőtt kiszállt a versenyautójából, nem versenyzett. Palik Lászlónak komoly kihívást jelentett az embert próbáló feladat, azonban a nehézségek ellenére is remek idővel ért célba.

„Utána eltelt egy-két perc, mire minden a helyére került, látás, hallás, szaglás. Az első, ami igazán megjött – mert néhányszor komolyabban beszédültem –, mikor mondta a versenyigazgató a célban, hogy a Sherpa Rally 15 éves történetében ez volt az első alakom, hogy mindenki beért másfél órán belül. Onnantól kezdve, hogy az ember maga mögött tudja az utat, akkor csodálatos felszabadító érzés tölti el, amit mindenkinek kívánok, mert épül belül tőle az ember”

– mondta a műsorvezető.

(Borítókép: Palik László Fotó: TV2)