A Microsoft fejvesztve próbál felzárkózni a vetélytársához. Jövőbeli keresőmotorja a mesterséges intelligenciára épül majd.

Bizonyos források szerint a Microsoft hamarosan elindítja a Bing kereső egy új változatát, amely az OpenAI által fejlesztett ChatGPT nevű chatbot vezérelte mesterséges intelligenciát (MI) használja majd. Korábban a Velvet is beszámolt a mesterséges intelligenciáról, amellyel egy weboldalon keresztül kommunikálhatunk. 

A Microsoft 2019-ben kötött egymilliárd dolláros, mai árfolyamon 370 milliárd 580 millió forintos együttműködést az OpenAI vállalattal, hogy a cég MI-fejlesztésekkel támogassa a redmondiak termékeit.

Ezzel a Bing nem titkolt célja, hogy felzárkózzon a fölényes piaci dominanciát birtokló Google-höz, amely már régóta használ bizonyos fokú MI-technológiát. 

Az OpenAI tavalyi elérhetővé válása után sokan állították, hogy az online keresés következő korszaka érkezett el, ám a nagy áttörés egyelőre várat magára. Egészen idén márciusig, a Microsoft ugyanis akkor szeretné elindítani az új típusú keresőjét.

A fejlesztésnek hála a netezők rögtön választ kaphatnak a keresőbe beírt kérdéseikre.

(theinformation.com)

(Borítókép: Mesterséges intelligencia. Illusztráció: Yuichiro Chino/Getty)