A forradalmi rendszer könnyen beépíthető lesz bármilyen típusú gépjárműbe.

Egyre több elektronikai eszközökkel foglalkozó márka próbál az autógyártásban is részt venni: január elején rendezték meg a CES kiállítást Los Angelesben, ahol a Sony is bemutatta elektromos meghajtású, futurisztikus autóját.

Ezen kívül a Hyundai is színpadra vitte legújabb fejlesztését: a dél-koreai cég az autonóm vezetés terén törekedett innovációra. A szakemberek a gépjármű kerekeinél elhelyeztek négy villanymotort, melyek külön szabályozhatók. Így lehetővé válik a kerekek oldalirányba történő, akár 90 fokos elfordítása is.

Az ezzel a rendszerrel ellátott gépjárművel gyerekjáték lesz például a párhuzamos parkolás vagy a szűk helyen való manőverezés.

Az e-Corner egy olyan moduláris rendszer, amely egyetlen kompakt egységben tartalmazza az elektronikus fékrendszert, a kormányművet, a villanymotort és az elektromos lengéscsillapítót, aminek köszönhetően könnyen beépíthető bármilyen járműbe.

A rendszer sorozatgyártása 2025-re várható, ugyanakkor a cég nyilatkozata szerint nemcsak saját márkás termékeikbe építik majd be, hanem más autógyártók számára is elérhetővé fogják tenni.

(IF)

(Borítókép: Okosautó. Illusztráció: Getty Images)