Elon Musk teljes korszakváltást szeretne megvalósítani a közösségi médiaplatformnál.

Hamarosan búcsút veszünk a Twitter márkától, és aztán az összes madártól

– tweetelte vasárnap Elon Musk, a Twitter tulajdonosa.

Az eddig ismert kék madaras logó már nem sokáig marad, valamint a szolgáltatás nevét is lecserélik. Musk először több millió követőjét kérdezte meg arról, hogy támogatnák-e az újramárkázását, majd egy stilizált, fekete „X” betűt ábrázoló képet tett közzé. Szerinte már rég meg kellett volna lépni a Twitter átnevezését, párhuzamosan azzal, hogy a cég nevét X Corp.-ra változtatta.

A Twitterrel egyelőre csúnyán melléfogott Elon Musk. Elmondható, hogy a techmilliárdos becsült vagyonának egyelőre finoman szólva sem tett jót a tavaly őszi üzlet, amit a Twitter megvásárlásával kötött. A 44 milliárdos árcédulát már akkoriban is horribilisen magasnak gondolták a szakértők, ám arra nem igazán számítottak, hogy ilyen meredek zuhanásba kezd a Twitter árfolyama. Alig több mint fél év telt el, és jelenleg az akkori ár mindössze harmadára értékelik a közösségi platformot. 

Musk több alkalommal is változtatott a szolgáltatás szabályzatán és működésén, ami egyre frusztráltabbá tette a felhasználókat és hirdetőket egyaránt, ennek hatására a reklámbevételek a felére csökkentek, a cég pedig gyakorlatilag a csőd szélén billeg.

Mindeközben a Meta Twitter-alternatívájának szánt Threads rendkívül erősen nyitott: pár nap leforgása alatt elérte a százmillió felhasználót.

(Borítókép: Twitter. Fotó: NurPhoto/Getty)