Jövő hónapban kezdik meg a The Last of Us című sorozat második évadának forgatását. A következő szezon debütálása 2025-ben várható, ám már most hatalmas várakozás övezi ellenére annak, hogy az első évad több kritikát kapott a videójáték fanatikusabb rajongóitól. Többen kifogásolták a szereplőket, ez pedig várhatóan jövőre is így lesz, miután már most kiderült az egyik legfontosabb karakter megszemélyesítőjének kiléte.

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2023 januárjában debütált a The Last of Us című 2013-ban kiadott videójáték alapján készült sorozat az HBO Maxon. A szériát rengetegen várták, ám a játék fanatikusai annál nagyobbat csalódtak: az epizódokból többnyire kimaradtak a brutális akciójelenetek és inkább láthattuk egy dráma kibontakozását, mintsem zombi gyilkolászást. Mégis, a sorozat a nézettsége alapján hatalmas sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy a stúdió berendelte a folytatást. 

Mint azt korábban a Velvet is megírta, az HBO december 6-án közzétett One to Watch promó videójából kiderült, hogy a The Last of Us második évada több más szériának a folytatásával egyetemben 2025-ben érkezik. A forgatásokat idén február 12-én kezdik.

A munkálatok megkezdésének pontos dátumán kívül néhány új szereplő megformálójának személyéről is lehullott a lepel. A második évad egyik legfontosabb szereplőjét, Abby-t a Nincs, aki megmentsen című inváziós sci-fiből ismert Kaitlyn Dever alakítja majd. Miután az eddigi szereplőket is sok kritika érte, főleg az Ellie-t alakító Bella Ramsey-t, így feltehetőleg Dever sem nyeri el a legfanatikusabb rajongók tetszését, hiszen a színésznő szintén nem hasonlít a játékból ismert karakterre. Az alkata sokkal törékenyebb a játékból ismert avatárénál, ám jóllehet, őt is elküldi majd a stúdió edzeni, csak úgy, ahogy azt Ramsey-vel is tették. Az ifjú színésznő már jó ideje készül a második évadra, hogy jó kondiban legyen a nemsokára kezdődő forgatásokra.

Kaitlyn Dever szerepén kívül a csatorna Ellie egyik társa, Jessie megformálójának a személyét is nyilvánosságra hozta: az ifjú titán karakterét a Balhé című széria egyik mellékszerepére besorozott Young Mazino fogja megformálni, aki feltehetően a rajongóknak is tetszik majd, hiszen nagyjából hasonlít a játékbeli karakterre.

(Player)

(Borítókép: Kaitlyn Dever. Fotó: Getty Images)