A tavaly nyári bejelentése óta várják a rajongók, hogy megtudják, pontosan mikor debütál az HBO Maxon a Harry Potter reboot. A történetet ezúttal egy 10 évados sorozat formájában viszik vászonra, a streaming-szolgáltató pedig nemrég azt is elárulta, pontosan mikor kerül fel a platformra a széria.

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, J. K. Rowling Harry Potter-sorozatát ismét feldolgozza a filmipar, ezúttal egy 10 évados sorozat formájában. A széria az HBO Maxon debütál majd, de hogy mikor, azt csak nemrég árulta el a streaming-szolgáltató.

Mint kiderült, az új Harry Potter-sorozat 2026-ban érkezik az online platformra, és egy teljesen új módon vezeti be a közönséget a varázsvilágba.

Az évadok mindegyike egy-egy részt dolgoz majd fel, ám mivel 10 évadot rendeltek be belőle, így egyelőre még folynak a találgatások arról, hogy mit szőnek még bele a történetbe, esetleg melyik könyvből készítenek két évadot, vagy hogy a Harry Potter és az Elátkozott gyermeket is megfilmesítik-e.

A készítők nemrég a szerzővel, J. K. Rowlinggal és a csapatával is megbeszélést tartottak, amely remekül sikerült. Mindkét fél izgatottan várja, hogy ezúttal mit hoznak ki a filmesek a könyvekben megteremtett világból és a szemüveges, sebhelyes varázslófiú történetéből.

Alig várjuk, hogy egy évtizednyi új történetet osszunk meg a rajongókkal világszerte a Maxon. A célunk a 2026-os debütálás

– mondta David Zaslav, a Warner Bros. Discovery jelenlegi vezérigazgatója.

A lehetséges szereplőkről korábban már írtunk, így arról, hogy 2026-tól mely gyerekszínészek bújhatnak a három jó barát bőrébe, ide kattintva olvashat.

Ami biztos, hogy a rajongók legnagyobb bánatára Daniel Radcliffe cameoszerepben sem tűnik majd fel az új sorozatban, ugyanakkor sok sikert kívánt az új generációnak.

Nagyon izgatott vagyok, hogy továbbadjam a stafétát, de nem hiszem, hogy ezt fizikailag kellene megtennem

– nyilatkozta korábban a ComicBook.com-nak. Radcliffel ellentétben ugyanakkor esélyes, hogy Tom Feltont láthatjuk majd. A színész a szériában az egykori karaktere, Draco Malfoy apját, Lucis Malfoyt alakíthatja majd.

(Borítókép: Jelenetkép a Harry Potter és a Bölcsek köve című filmből. Fotó: Northfoto)