Annyi biztos, hogy visszatér Rey szerepébe, de egyelőre a bemutató még távolinak tűnik.

Daisy Ridley eddig három alkalommal játszotta el Rey karakterét a Disney égisze alatt készült új Star Wars-trilógiában, ám a jövőben egy szólófilmet is kap, melyet a kétszeres Oscar-díjas Sharmeen Obaid-Chinoy rendez majd. A projektet eddig csak New Jedi Order-ként emlegetik, és legutóbb maga Ridley sem tudott ennél többet mondani a hivatalosan cím nélküli alkotásról.

A színésznő nemrég a SXSW elnevezésű filmes és zenei fesztiválon elárulta, hogy sajnos még mindig nem olvasta a forgatókönyvet, egyelőre csupán a történet fontosabb részeit ismeri:

Tudom, hogy a forgatókönyvet írják, és hamarosan majd el is fogom olvasni, ami nagyon izgalmas a számomra

Mint időközben kiderült, a Ridley főszereplősével készülő film bemutatását megelőzheti a Dave Filoni felügyelete alatt készülő The Mandalorian and Grogu, ami 2026 májusában várható. A legtöbben azt feltételezik, hogy egyazon év decemberében érkezhet a New Jedi Order is. Ennek forgatási időpontjáról a következőt mondta a színésznő:

„Azt hiszem, már idén elkezdődhet. Benne van a pakliban, de nem mondom biztosra. Hogy őszinte legyek, az írói sztrájk miatt nagyon sok minden megcsúszott. De az eredeti terv az idei év második feléről szólt. Remélhetőleg, ez nem változott. Ha pedig mégis, akkor úgy vélem, a következő év eleje” – fogalmazott Rey megformálója.

(ign)

(Borítókép: Daisy Ridley. Fotó: Jeff Spicer/Getty)