2025-ben egy extravékony okostelefont dobna piacra az Apple.

A hírek szerint az „almás vállalat” 2025-ben váltaná le az Apple Plust egy hipervékony okostelefonra. Nem ez lenne az első meghökkentő fejlesztése a cégnek: korábban beszámoltunk róla, hogy egy összehajtható készüléken is dolgoznak a hírek szerint. 

Kétségkívül az okostelefon-iparág egyik legmeghatározóbb szereplője az iPhone, amely egyben korunk legnépszerűbb okostelefonja. A jelenlegi 15-ös szériát idén ősszel követi a16-os. Úgy tudni, hogy az új szériát a mesterséges intelligencia használata teszi innovatívvá, ugyanakkor külsőre nem számíthatunk nagy változásokra. A külső dizájnt illetően 2025-re tartogat nagyobb meglepetést az Apple: a hírek szerint az iPhone 17 várhatóan olyan mértékű dizájnváltás lesz, amilyet legutóbb az iPhone X-nél láthattunk.

Az egyik legérdekesebb újítás a források szerint a készülékek vastagsága lesz.

Állítólag a Plust modellt lecserélik, és helyette egy az eddigieknél jóval karcsúbb, szupervékony kivitelt hoznak forgalomba.

Jelenleg mind a sima 15-ös, mind a Plus 7,8 milliméter vastag, a Pro és a Pro Max pedig 8,25 milliméteres. Ezeknél amúgy volt már több vékonyabb modellje is az Apple-nek, a csúcsot a 6-os tartja, amely a hátlap síkjából kissé kiemelkedő kamera nélkül 6,9 milliméteres volt.

(instylemen)

(Borítókép: Okostelefon. Illusztráció: Oscar Wong/Getty)