Forró ágyjelenetek, levegőben vágható feszültség: a filmekben látható intimitás mindig felcsigázza a nézőket, hiszen illetlen helyzetekben láthatják kedvenc sztárjaikat. Legalábbis annak tűnő helyzetekben, hiszen többnyire csak a remek rendezésnek és színészi játéknak köszönhető, hogy ezek a képkockák valóságosnak tűnnek. Ámde olyan alkotások is akadnak, amelyek bár játékfilmek, mégis valós szexjeleneteket tartalmaznak. Mutatjuk, mely filmek ezek!

A világsztárok rendszeresen kerülnek olyan helyzetbe, hogy részben, vagy teljesen pőrén kell kamerák elé állniuk, sok esetben egy-egy intim jelenet miatt. Sok ilyen emlékezetes képkocka él a fejünkben, az egyik például Jennifer Lopez egyik legfeledhetetlenebb jelenete, amelyről az igazságot az alábbi cikkünkben lepleztük le.

A következőkben azokat a botrányt keltő filmeket vesszük sorra, amelyekben az intim jeleneteket nemcsak eljátszották, hanem az együttlétek valóban megtörténtek.

Érzékek birodalma (1976)

Oshima Nagisa botrányos, mégis kultuszteremtő filmje egy Abe Szada nevű japán prostituált által 1936-ban elkövetett gyilkosságot dolgoz fel. A meztelenség és a szexualitás tabuk nélküli ábrázolása még a mai, kitolódott ingerküszöbbel rendelkező nézőkre is sokkoló hatást gyakorol.

Caligula (1979)

A hírhedt Caligula római császár rémuralmának közel négy esztendejéről szóló történelmi drámában olyan közismert sztárok vonulnak fel, mint Malcolm McDowell, Peter O'Toole vagy a fiatal Helen Mirren. A tébolyodott császár portréját féktelen, vad szexjelenetek egészítik ki: a vásznon a leszbikus szeretkezéstől az orális szexig minden terítékre kerül.

Spetters (1980)

Paul Verhoeven 1980-as botrányfilmje három amatőr motoros versenyzőről szól, akik ugyanabba a szőke nőbe habarodnak bele. A szerelmi négyszöget rengeteg évődés övezi, ugyanakkor a szenvedély, a meztelenség és az éles intim jelenetek is központi szerepet kapnak.

Románc (1999)

A film középpontjában egy fiatal tanítónő, Marie áll, aki látszólag harmonikus párkapcsolatban él, ám egy idő után idegen férfiak karjaiban fedezi fel a saját szexualitását. A nő lassan elmerül a perverz vágyak és szadista játékok tengerében, miközben észre sem veszi, hogy számára már nincs visszaút. A Románc nemcsak tabuk sorát dönti le, de összetett és elgondolkodtató film is, ugyanis a nézők elé tárja a női psziché és ösztönvilág rejtelmeit.

5. A pokol anatómiája (2004)

A pokol anatómiájának rendezői székébe a Románc című filmet jegyző Catherine Breillat ült, aki az öt évvel korábban kitaposott úton haladt tovább. A produkció annyiban új, hogy az egyik főszerepet Rocco Siffredi pornósztár alakítja benne, aki valódi szexjelenetekkel teszi izgalmassá a filmet. Siffrediről nemrég a Netflixen jelent meg egy életrajzi alkotás Szuperszex címen, amelyben bár nem valódi, szintén elég naturális és tabudöntögető intim képkockák láthatók.

( Femcafé )

(Borítókép: Takaró alól kilógó meztelen lábak. Illusztráció: Getty Images)