Nem csak az emberek viselik nehezen a hőséget, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. A telefonokon ilyenkor gyakran jelenik meg figyelmeztető jelzés, amely azt mutatja, hogy a készülék túlmelegedett.

Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de még a telefonokban is kárt tehet.

A két talán legnépszerűbb gyártó, az Apple és a Samsung például úgy alkotta meg készülékeiket, hogy 0 és 35 fok közötti hőmérsékleten működjenek ideálisan. Ezeken a határértékeken túl már észlelhetőek problémák a telefonokban és sajnos az elmúlt napokban volt, amikor a határérték fölé csúszott a hőmérő.

Amikor egy eszköz túlmelegszik, akkor bizonyos funkciók átmenetileg leállnak, szélsőséges esetben pedig az is előfordulhat, hogy a telefon magától kikapcsol. Ez a túlmelegedés, akkor is előfordulhat, ha alap esetben még a határértéken belüli hőség van, de a készüléket éppen töltjük.

A hosszú ideig melegben tárolt telefonoknak véglegesen károsodhat az akkumulátora, esetleg más alkatrésze.

Az Axios cikke alapján a Blikk ezért összeszedett 5 tippet, amellyel megőrizhetjük telefonunkat a hőségben:

  1. Amennyiben a telefon már túlmelegedett és megjelenik a figyelmeztető jelzés a képernyőn, kapcsolja ki a készüléket, helyezze hűvösebb helyre, távol a közvetlen napfénytől, és hagyja kihűlni.
  2. Annak érdekében, hogy elkerülje a túlmelegedést, tartsa megfelelő hőmérsékleten a telefonját, és kerülje a készülék használatát, ha közvetlen napfénynek van kitéve.
  3. Ne hagyja a mobilját a parkoló autóban vagy hőforrás közelében!
  4. Távolítsa el a telefontokot, mert egyes borítók felfoghatják a hőt.
  5. Használja az alacsony fogyasztású módot, amely letilt néhány háttértevékenységet.

(Blikk)

(Borítókép: Férfi egy telefonnal. Fotó: GettyImages)