Sokan gondolják, hogy kevésbé merül a telefon akkor, ha rendszeresen bezárjuk a háttérben futó alkalmazásokat, azonban most a techóriás felfedte az igazságot.

Gyakran hallhatjuk és olvashatjuk, hogy ha nem zárjuk be rendszeresen az appokat a teledonunkon, akkor az csökkenti az akkumulátor élettartamát és gyorsabban fog lemerülni a készülékünk. Most kiderült, hogy ez a trükk nem segít, legalábbis az iPhone-oknál biztosan nem.

Az Apple készülékeit használó felhasználók folyamatosan keresik, hogy hogyan kímélhetnék telefonjaik akkumulátorait, így született meg az applikáció bezárós taktika is, azonban ez nem működik az iOS rendszerének köszönhetően.

Craig Federighi, az iOS vezetője a 9to5MacApple beszámolója szerint kijelentette, hogy nem fogja tovább bírni az akkumulátor, hiába zárjuk be a nem használt alkalmazásokat, sőt szerinte jobban járunk, ha futni hagyjuk őket.

Az Apple support oldalán az olvasható, hogy egy alkalmazás kényszerleállítását csak akkor szabad elvégezni, ha az alkalmazás már nem reagál vagy lefagy. Ennek oka, hogy az iOS magától befagyasztja a háttérben futó appokat, így felfüggeszt minden erőforrást, ami a működésükhöz kell. Tehát a háttérben futó alkalmazások nem befolyásolják az akkumulátort, ha nem használják őket, amennyiben nincsenek háttérfolyamatok, mint például a zenelejátszás a Spotify-nál.

Az alkalmazások bezárása ráadásul meríti is az akkumulátort, mert a készülék több energiát használ fel a bezáráshoz, mintha lefagyasztva a háttérben futna csak az app.

(9to5MacApple)

(Borítókép: Lemerült iPhone. Fotó: GettyImages)