Öveket becsatolni, mert a világ leghosszabb repülőútjára invitáljuk önöket. A legjobb, hogy a kaland megéléséhez még csak el sem kell hagynia az otthonát.

Nem mindennapi szimulációval örvendeztették meg a repülés szerelmeseit az informatikai fejlesztők. Egy olyan virtuális valóságot hoztak létre, amelyben a világ leghosszabb járatán „foglalhatnak helyet” azok, akiknek kedvenc elfoglaltságaik közé tartozik az úgynevezett rawdogging. 

Ez egy új utazási trendet takar, amelynek lényege, hogy az emberek hosszú távú járatokra váltanak jegyet, ám utazás közben semmivel sem foglalják el magukat. Csak élvezik a több órán át tartó repülést.

Kissé érdekes trendnek hangzik, hiszen a legtöbben szeretünk belemerülni egy filmbe, zenébe vagy könyvbe, esetleg kiütjük magunkat, hogy végigaludjuk az utat, és alig várjuk, hogy végre kinyújtóztathassuk a lábunkat leszállás után. Na de kinek a pap, kinek a papné. Ahhoz azonban, hogy a rawdogging szerelmeseinek ne kelljen valós járat után kutatniuk és egy rakás pénzt kifizetniük, a fejlesztők előálltak a már említett szimulációval, amely a világ leghosszabb repülőútját kínálja.

A szímulációban a turistaosztály egy ülésén foglalhatunk helyet, és órákig bámulhatjuk az előttünk lévő ülés háttámláján található képernyőt, amely a repülőgép útját mutatja. A szabályok szerint – akárcsak a szokványos rawdogging esetében –, „repülés” közben semmi mással nem foglalhatjuk el magunkat, ennek biztosítására pedig egy arckövető eszközt is beépítettek a szimulátorba, hogy kiszűrje az esetleges csalásokat.

(LADBible)

(Borítókép: Egy repülő utastere. Illusztráció: Getty Images)