A SpaceX elnök-vezérigazgatója szerint négy éven belül megkezdheti az emberiség a Mars elfoglalását.

Elon Musk már régóta kacérkodik a Mars meghódításával és emberekkel való kolonizálásával kapcsolatban. A Tesla, a Twitter és a SpaceX alapítója most azonban minden eddiginél merészebb kijelentést tett: azt nyilatkozta, hogy négy éven belül megkezdjük a „Vörös bolygó” benépesítését.

A DailyStar számolt be róla, hogy Elon Musk arról beszélt, hogy négy éven belül el kell indítania az emberiségnek egy rakétát a fedélzetén emberekkel a Mars kolonizálására. 

„Megígérem, hogy 2026-ban utas nélküli űrhajókat fogok küldeni a Marsra, és ha a személyzetmentes hajók jól teljesítenek, akkor 2028-ban űrhajósokkal és telepesekkel telerakott űrhajók fognak indulni a vörös bolygóra” – kezdte beszámolóját a tech-milliárdos, majd hozzátette:

„Az első Marsra induló csillaghajók két év múlva útnak indulnak, amikor a legközelebb megnyílik a Föld-Mars transzferablak. Ezek a hajók fogják tesztelni, hogy biztonságosan le lehet-e szállni a bolygó felszínén. Ha ez sikerült, akkor négy éven belül elindulnak az első legénységgel ellátott űrhajók a Marsra”

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Richard Bord/Getty)