Befutott az OpenAI ChatGPT-jének új hang üzemmódja.

Már több mint egy éve bárki használhatja a ChatGPT-t, az OpenAI szövegalkotó mesterséges intelligánciáját, amely számtalan feladat elvégzésére képes. Mostantól egy új funkciónak hála még élethűbb lesz a szoftver: a fizetős felhasználók a jövőben hangalapú kommunikációra bírhatják rá a ChatGPT-t. 

Bár arra eddig is volt lehetőség, még az ingyenes modellben is, hogy a ChatGPT a felhasználóhoz szóljon, illetve a felhasználó szóban intézzen kérdéseket a rendszernek, ez eddig többnyire egyszerű beszédfelolvasást és beszédfelismerést takart csupán. 

A GPT-40 Advanced Voice Mode ezzel szemben már szinte emberként reagál, sikerrel utánozza az emberi hangtónusokat, ha kell nevetve, vagy akár énekelve is beszél.

A chatbot képes kezelni azt is, ha a szavába vágnak, illetve a felhasználó tetszés szerint finomhangolhatja a rendszert, így például megkérheti a modellt, hogy lassabban, érthetőbben beszéljen vagy éppen használjon valamilyen tájszólást, dialektust.

További érdekesség, hogy Scarlett Johansson amerikai színésznő röviddel a bemutatót követően jogi lépéseket helyezett kilátásba, amiért az OpenAI, álláspontja szerint, lényegében ellopta a hangját az asszisztenshez.„”–

(hwsw)

(Borítókép: ChatGPT egy telefonon. Illusztráció: SOPA Images/Getty)