Az Europol kilencedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi rendészeti fotóversenyét, amelynek célja, hogy fényképekkel mutassák meg, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a rendészeti szerveknek, és a zsaruk milyen értékeket képviselnek.

Az elmúlt években a kontinens minden szegletéből (még Európán kívülről is) érkeztek pályázatok. Ebben az évben a szervezők azon profi és amatőr fotósok jelentkezését várják, akik az uniós országok rendészeti szerveinél vagy magazinjainál dolgoznak.

Négy témában várnak fényképeket:

  • Biztonságosabbá tesszük Európát: Az uniós rendvédelmi szervek dolgozói munka közben. 
  • Szervezett bűnözés: Betekintés a szervezett bűnözés elleni küzdelembe, kábítószer- és fegyvercsempészet, embercsempészés, hamisítás, számítógépes bűnözés
  • Gyakorlat teszi a mestert: Képzések, kiképzések, gyakorlatok
  • Szabad stílus: Rendvédelmi témájú fényképek absztrakt, művészi módon megjelenítve.

A verseny három győztes fotósa egy-egy két főre, két éjszakára szóló utat nyer Hollandiába, Hágába vagy Amszterdamba, és egy látogatást az Europol központjába, valamint a fényképük benne lesz az Europol 2018-as naptárjában. Jelentkezni az Europol honlapján lehet. Először le kell tölteni a magyar nyelvű formanyomtatványt, kitölteni, majd legfeljebb öt digitális fényképpel csatolni az online jelentkezési felületre legkésőbb július 31-éig.

via Police.hu