Anglia délnyugati részén van egy település, a gyógyfürdőiről nevezetes, stílszerűen Bath névre keresztelt város, amely 159 kilométerre fekszik London központjától. Itt, illetve ennek közelében él az egyik leghírhedtebb brit arisztokrata, Alexander Thynn, Bath hetedik márkija, akinek van egy magyar felesége. 

Ő Bath márkinéja. Hallott már róla?

Úgy hívják, hogy Anna Thynn. Születési nevén Gyarmathy Anna Abigél. Budapesten született 1943. szeptember 27-én, majd a hetvenes-nyolcvanas években keresett színésznő lett, többek között romantikus és erotikus filmekben is szerepelt  

Anna Gaël néven.  

Az Imdb szerint több tucat filmben játszott, mégis alig ismeri valaki a nevét. Nem lett világsztár - ha megnézzük azon filmeket, amikben szerepelt, nem ütközünk Oscar-díjas, világszerte ismert alkotásokba. Főként romantikus vagy erotikus filmekben játszott, például az 1969-es Therese and Isabelle című moziban.

Anna karrierje nem a filmezéssel kezdődött. A hatvanas években modellként kezdett dolgozni, így nézett ki ebben az időszakban a magyar származású márkiné:

A színésznő-modell 74 éves lesz idén, és nyugdíjas éveit éli férjével egy gigantikus luxusotthonban, egy 450 évvel ezelőtt épített kastélyban. 

Bath 7. márkija, Alexander Thynn igen extrém figura, 1969-ben vette feleségül Gyarmathy Anna Abigélt, akitől két gyermeke született: Lady Lenka Thynn, akiből modell lett, valamint Ceawlin Thynn, aki Twitter-oldala szerint ma már Londonban él, és üzletemberként dolgozik. Ráadásul magyar keresztnevet is kapott: Ceawlin Henry Laszlo Thynn néven született 1974-ben.  

Egyes pletykák szerint Bath márkija nagy nőcsábász hírében állt, rengeteg szeretőt és nagy háremet tartott, és 1969-ben azért vette feleségül Annát, mert a nő teherbe esett, és a családfáját Nagy Károlyig visszavezető arisztokratának kellett a törvényes örökös.

A bohém, dúsgazdag Alexander Thynn vagyona meghaladja a 48 milliárd forintot. Túlzás nélkül nevezhető szexmániásnak: Bath hetedik márkija a többnejűség legfőbb szószólója Angliában, bevallása szerint eddig 76 szeretőt költöztetett be magához, állítólag többen ma is ott élnek a több száz éves villában.

Amellett, hogy színésznőként dolgozott a múlt évszázadban, Anna Gaël haditudósítóként is dolgozott Vietnámban, Dél-Afrikában és Észak-Írországban. 

Állítólag Anna Thynn egy évben csak néhány hetet van a férjével, az év nagy részét Franciaországban tölti. Nem csoda, ha nem annyira szeret a birtokon lenni, hiszen Alexander hatalmas szafariparkot rendezett be oroszlánokkal, majmokkal, és a kastély egyes szárnyait megnyitotta a látogatók előtt. Anna pedig kifejezetten utálja, amikor a vasárnapi ebéd kellős közepén is beengedi a látogatókat az étkezőbe. 

Az biztos, hogy a nemes család nem marad örökös nélkül: a márki családjának legfiatalabb tagja John Alexander Thynn, Caewlin Thynn fia, aki 2014-ben született meg.

Frissítés: egy kedves olvasónk jelezte, hogy a család nem Bath-ban lakik (habár Bath márkija), hanem az attól 40 percnyi autóútra délre. „A safari és egyéb attrakciók is Longleatben vannak, a kastély körül. Azt nem tudom, hogy a vasárnapi ebéd közben beengedik-e a látogatókat, de amikor én ott jártam, akkor biztos nem. A ház jobb oldala volt megnyitva a látogatók előtt, míg a bal szárny le volt zárva. Oda csak bekukkantani tudtam, és míg a jobb oldal hagyományos, kastélyos berendezésű, addig a privát szárny kifejezetten modernnek tűnt, rikító falakkal, stb. A ház magyar asszonyáról szívesen meséltek az idegenvezetők.”

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Budapesten született, Anna Gaël néven lett színésznő, ma Bath márkinéja

Ismerje meg ezt a különleges életet, ami Budapestről indul, és egy nyugat-angliai fürdőváros luxuskastélyában végződik, egy márki feleségeként!

20 · Oct 28, 2017 11:41am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments