Ebben a posztban egy Heliodaref nevű leendő popsztárt szeretnék bemutatni a Velvet olvasóinak, azért méghozzá, mert ma reggel írt ő nekem Facebookon és megkért, hogy tegyem ezt. Ha ön most nem biztos benne, hogy tényleg van-e negyven másodperce erre a szerintem érdekes, vizuálisan mindenképpen lefegyverző, de kétségkívül irreleváns sztorira, akkor indítsa el alább a zenét. Ha ön szereti a szintipopot, minden bizonnyal meg fogja győzni ez a felvétel.

A sztori ott kezdődik, hogy időszámításunk előtt 2005-ben egy Brutkó Diszkó nevű buliban Budapesten megismerkedtem egy francia turistával. (FRISSÍTÉS: az eseménnyel kapcsolatban illetékes személy megerősítette, hogy ez inkább 2006-ban lehetett.) Megittunk egy innivalót és elbúcsúztunk, de aztán megtaláltuk egymást a Facebookon. Valószínűleg akkoriban könnyebb volt embereket megtalálni a Facebookon, mert még nem voltak rajta olyan sokan.

A következő pár évben szorgalmatlanul nézegettük egymás Facebook-posztjait, de egyéb kapcsolatunk nem volt, 2008-ban viszont Párizsba mentem, részben azért, hogy tudósítsam a Velvetet arról a Madonna-koncertről, amit aztán egy évvel később Budapesten is meg lehetett nézni. Két estét/éjszakát töltöttem Párizsban, az egyiket a koncerten, a másikhoz meg megkérdeztem Heliodarefet, akit akkor még nem így hívtak, hogy nem tud-e ajánlani valami elfoglaltságot.

De véletlenül pont tudott, elhívott egy házibuliba valahova Párizs belvárosába.

Ezen a házibulin készítettem az alábbi fantasztikus fényképet.

Elég sok további felvételt készítettem azon az éjszakán, mert higgyék el, ha ott lettek volna, önök is próbáltak volna minél többet fényképezni, hogy utólag biztos legyen, hogy mindez tényleg megtörtént. Sajnos azonban a fotók között csak még egy van, ami utánközlésre nagyjából alkalmas, méghozzá ez.

Mindennek már lassan tíz éve, azóta voltam még párszor Párizsban, de Heliodareffel nem találkoztam többet. Viszont ő közben hobbiból popsztár lett, az Instagramján például ilyen képekkel.

És most októberben megjelent az első Heliodaref-szám, a Coeur Tranchant, de hogy ezt egy teljes EP és egy turné is követhesse, ahhoz még egy kis befektetésre van szükség. Itt lehet merő jófejségből hozzájárulni ehhez a projekthez – ha szeretne egy jó napot szerezni egy kezdő francia popsztárnak, akkor dobjon bele egy érmét a virtuális perselybe! És íme a dal még egyszer, ha fent elfelejtette volna bekapcsolni, vagy ha még egyszer meg szeretné hallgatni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lepjen meg egy leendő francia popsztárt!

Egy személyes sztori bizarr fotókkal egy véletlen találkozásról és egy párizsi házibuliról, menő szintipoppal. Segítsen egy leendő sztárnak!

23 · Nov 16, 2017 02:57pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments