II. Erzsébet angol királynő és férje, Fülöp herceg most ünnepelték hetvenedik házassági évfordulójukat. Ez nekünk két dolog miatt is érdekes lehet: egyrészt, mert kiadtak róluk egy új portrésorozatot, ami nagyon kedves lett, nézzék csak, itt van egy kép!

Wishing a very happy 70th wedding anniversary to Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh.

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Másrészt pedig azért érdekes, mert nagyszabású családi ünnepéllyel is megemlékeztek az eseményről, amelyre természeten Vilmos herceg és családja is hivatalos volt. A nej, Katalin hercegné pedig egy fontos nyakláncot, illetve ugyancsak fontos fülbevalókat viselt.

A nyaklánc azért különleges, mert II. Erzsébet királynőé volt, a japán kormánytól kapta, és főleg a '80-as, '90-es években hordta. Korábban Vilmos édesanyjának, Diana hercegnőnek is kölcsönadta, például egy 1982-es látogatásra, amelyen a holland uralkodócsaládot fogadták. Négy sor gyöngyből, és egy háromsoros gyémántdíszből áll.

Az, hogy Katalin a királynő ékszerét viseli, kedves gesztus, ahogy maga a királynő is kedves, hogy odaadta neki. Ha pedig a fülbevalóját is megtekintik, nos, annak is van jelentősége: ezeket a Collingwood Jewellerstől kapta nászajándékba Diana hercegnő, így valószínűleg Katalin a férjétől kaphatta meg. Szóval, ha eléggé figyel az ember, az a benyomása támadhat, hogy Katalin hercegné nemcsak jólöltözött, hanem arra is nagyon ügyel, mit sugall az adott öltözéke, és jó érzékkel választ ki fontos szimbolikájú ékszereket.

(People, HMJW

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Fontos ékszer került Katalin hercegné nyakába

Tulajdonképpen a füleibe is, így különösen nagy szimbolikus erejű összeállításban ment a királynő hetvenedik házassági évfordulóját ünnepelni.

8 · Nov 21, 2017 04:57pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments