Sok érdekes dologba futottunk bele az elmúlt hónapokban Európában, sok mindenről írtunk is, de volt egy csomó olyan is, amiről egy fotó elmond mindent. Hisz tudjuk: egy kép ezer szót ér. Ezekből tízet osztunk meg alább, azért pár szó kíséretével, hogy a többi ezer már jöjjön magától!

Partitutaj a Gauja folyón, Lettországban. A középső balti államban nemzeti park védi a folyót, remélhetőleg ezt a tutaj utasai is tudták, és nem dobálták el sörösüvegeiket. Utána meg elmehettek megszállni egy hobbitlakban.

Apa és fia szobor Tartuban, Észtországban. Ülo Ouna 1977-es szobrát, mely saját magát, és az akkor másfél éves fiát ábrázolja, 2004-ben állították fel ezen a helyszínen.

Ezt a háborús emlékművet, mely egy szétlyuggatott gömbön álló szétlyuggatott embert ábrázol Helsinkiben 2017-ben adták át, és az 1939-40-es, orosz inváziót megállító Téli háborúra emlékeztet.

Egy Hurtigruten-hajó a Geirangerfjordban. A Hurtigruten 1983 óta köti össze a fjordok által szétszabdalt norvég tengerpart településeit. Mára persze több turistát visz, mint közlekedni vágyó helyit, a teljes, szuperlátványos útvonalra több ezer euróba is kerülhet egy jegy.

Norvégiában a turistaszövetség piros T betűjét kell követni a kijelölt túraútvonalakon, de sok helyen, mint itt is, a Storronden-csúcs felé a Rondane Nemzeti Parkban, konkrét útnak, vagy akár csak ösvénynek, nyoma sincs a sziklás terepen.

Falloszt ábrázoló ókori római dombormű Pompejiben, Olaszországban. Az ókori Rómában a jólét és gazdagság szimbóluma volt, és egyébként se nagyon ódzkodtak a szexualitás ábrázolásától.

Salerno, Olaszország. LED-ből kirakott tengericsikó-unikornisok vontatnak egy LED-ből kirakott Poszeidónt egy LED-ből kirakott harci szekéren egy LED-ből kirakott római templom előtt. Nincs mit hozzáfűzni, főleg, hogy az egész eleve egy ugráló delfines szökőkút fölé épült, a karácsony kedvéért. Mondjuk azon legalább nem voltak LED-ek.

Róka lop datolyát egy kempingben a dél-spanyolországi Cabo del Gata közelében. A macskák végül jól megkergették, mert úgy gondolták, hogy ez az ő területük.

Barcelona, Spanyolország. A lyuk egy, a 19. században árvaházként működő épület falán van, és arra szolgált, hogy ott lehessen hagyni újszülötteket, akikről szüleik nem tudtak gondoskodni.

Bergen, Norvégia. A város fölé magasodó domb oldalában unatkozhatott  egy favágó, legalábbis más magyarázatot nem találtunk még erre a székre.