Mi van, nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kib.szott Mary Poppins, London!!!

Talán ez a Blöffben elhangzott fenti párbeszéd az egyik legismertebb rövid leírás Angliáról. És tény, hogy ott általában esik az eső. Illetve, ha valami esik, akkor az az eső, nem pedig valami más halmazállapotú csapadék, mondjuk hó. Erre mi történt most Angliában? Hát behavazott. A természet már csak ilyen,

ha elég hideg van, akkor megfagy a víz, és akkor is hó esik eső helyett, ha amúgy mediterrán klímához vagyunk szokva.

A mediterrán klíma nyilván túlzás, de azért Anglia déli részén az a jellemző, hogy télen sincsenek nagy mínuszok, hó ritkán esik és akkor is leginkább csak megmutatja magát, hogy van ilyen is. Persze ettől még az itt élők minden alkalommal meglepődnek, a közlekedés a káosz felé csúszik.

Szerencsére Londontól másfél-két órára, Oxfordban már a kisvárosi hatás is érvényesül. Persze, a latyak és az el nem takarított hó megnehezíti az iskolába és munkába igyekvők életét, de azért mindenki úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.

Hey, hó!

Aki reggel fut, az most is fut. Aki rövidnadrágban szokott melóba tekerni, az - meglepő fordulat - rövidnadrágban teker melóba. Vagy csak nem akarja összelatyakozni az öltönynadrágját? Az is lehet! A hirtelen lecsapott tél idején is nyáriasan öltözködő emberek mellett még vannak itt fák meg bokrok, amik ilyenkor is vígan virágoznak.