Skócia kellős közepén, egy Pitlochry nevű városkában nyílik június 15-én Anglia legelső vegán szállodája, ahol az utolsó pipereeszközig minden tökéletesen megfelel a vegánok elvárásainak. 

Ezen a térképen láthatja, hogy az már nem annyira egyedülálló jelenség, hogy a szállodáknak van vegán változata is, mindenesetre Nagy-Britanniában 2019 nyarán nyílik meg az első ilyen hely.  Európában eddig Németországban, Olaszországban, Görögországban és Ausztriába létezett állati eredetű anyagokat tartalmazó termékektől mentes szálloda, de Mexikóban és  Új-Zélandon is van már hasonló. 

Pitlochryban egy 19. századi, 11 hálószobás viktoriánus kori házat alakítottak át a mai trendeknek megfelelő, minimalista ízléssel. A Saorsa 1875 nevű szálloda elmondása szerint nemcsak az éttermében felel meg a vegán életmód követelményeinek, a berendezés (egészen az utolsó pipereeszközig) vegán lesz, vagyis sehol nem botolhat a vendég bármilyen állatbőrbe vagy szőrmébe. A szálloda honlapjának leírása szerint az antik bútorok mellett „fényűző vászonneműktől” lesz otthonos a hely.

A konyhában elvileg a szálloda saját kertjében megtermelt, illetve a helyi gazdáktól származó zöldség-gyümölcsökből készülnek majd az ételek, de a menüről az alkohol sem marad le. Helyi söröket és borokat, továbbá különleges koktélokat kóstolhatnak meg az itt megszállók. 

A szálloda még nem nyitott ki, jelenleg  az utolsó simításokon dolgoznak, ezért a szobákról még nem mutattak meg képeket, de a Saorsa 1875 Instagram-oldalán már adtak egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár azokra, akik itt szeretnének eltölteni egy vagy több éjszakát.