Egy tipikusan brit esemény az ascoti derbi: van lóverseny, van nagy kiöltözés, van nagy piálás, de ott vannak a királyi fenségek is, amint azt ezen a héten már mutattuk. Ebben a heti trendben még egyszer visszatekintünk erre a többnapos eseményre, különösképpen az itt felvonultatott kalapmennyiségre. A britekre jellemző egy bizonyos típusú excentrikus öltözködés, és ez gyakran a különleges fejdíszekben nyilvánul meg. Az idei ascoti derbi legextrább kalapjai közül azokat válogattuk össze alább, amik az absztrakt-nonfiguratív díszítés helyett valami konkrétat ábrázoltak.

Pillangó

A legvisszafogottabbal kezdjük, szóval tessék megkapaszkodni, mert ennél csak különlegesebbek lesznek alább! A legtöbb kalap vagy nonfiguratív díszítésű, vagy virágok díszítik azt, szóval azokat ki is hagytam a válogatásból, amik pusztán egy virágot ábrázolnak, meg lehet alább alább csodálni egy-két elég szellemes csavart erre a témára! A virágtól ráadásul csak egy lépés a pillangó, és volt is egy lepkés kalap idén Ascotban, jó nagy méghozzá. Talán szerencsésebb lett volna, ha nem pont az Ikea és az európai zászló színkombinációját választja a kalapkészítő, de így legalább jól megy a kék kosztümhöz ez az elegáns szögben megdöntött kompozíció.

Lóversenyre lókalap, logikus, nem?! A lófejet formázó kalap színben passzol természetesen az azt viselő hölgy ruhájához, és a pacinak szép hosszú tollsörénye is van. Meglepő lehet, hogy a ruhát villámok díszítik, de ez talán utalás arra, hogy ez a ló, olyan gyors, mint a villám? Akárhogy is, nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy ez a hölgy talán otthon a gyereke hintalovát fejezte le és alakította át elegáns kiegészítővé.

Pegazus

Nem könnyű felfedezni, de ott van ő, ez nem csak egy sima ló, hanem maga a szárnyas pegazus a hölgy fején, csillogó kristályokkal díszítve! Ez a nő szemlátomást úgy gondolta, hogy ha már felvesz egy nevetségesen extravagáns szettet egy csillogó pegazussal, akkor nem fogja elaprózni. Nem szeretem a habos-babos kifejezést, de ez most az a szett, aminek a leírásából egyszerűen nem hiányozhat ez a szópár. Amint az képen is látszik, magának a kalapnak is van egy habos-babos szoknyája, és a nagyításban meg lehet nézni, hogy a nő is ugyanilyen habos-babus ruhát visel maga is. Fehérben, vörös mintákkal-kiegészítőkkel. Ez Nagy-Britannia, hölgyeim és uraim, a skandinávok megtarthatják maguknak a minimalizmust!

Pitypang

A sima virágos, vagy virággal díszített kalapokat direkt kihagytam, mert azokból rengeteg volt, de egy pitypang azért csak becsúszott. Ennek a kalapnak különösen jól nézett ki, hogy fújt a szél, és be kell, hogy valljam, hogy ennél nagyobb pitypang-kalapot még csak a Drag Race-ben láttam, ahol Asia O'Hara egy Ikea-lámpát alakított át fejdísszé (már megint az Ikea! hogy lehet, hogy egy brit kalapos heti trendben már másodszor emlegetem az Ikeát?!).

Virágcsokor

Megint virág, de egy hatalmas csavarral: nekem kellett egy pár másodperc, amíg felfogtam, hogy ez mi akar lenni: egy sárga-lila papírba csomagolt virág(csokor), fejjel lefelé! Az ötlet a Moschino 2017-es virágcsokor-dresszeire emlékeztet, és baromi szigorúan van kivitelezve: minden passzol a sárga-lila, csíkos kompozícióba. Hogy ez a nő hogy bírt lóversenyszurkolni egy olyan kalappal a fején, ami gyakorlatilag ugyanakkora, mint ő maga, arra kíváncsi lettem volna.

Tea

Melyik kalap tetszik a legjobban?

És talán sokan egyet fognak velem érteni abban, hogy ez a fenti szett a legextrább az összes közül. Ennek a rózsaszín hajú hölgynek a fején teácsésze van, amibe egy lebegő teáskannából ömlik bele... nem tea, hanem apró, rózsaszín virágok.

Annyira pink ez az összeállítás, hogy nyilván az ön szemét is kiszúrja, de azért szóvá tesszük: a tea helyett ömlő virágokkal nemcsak a hölgy haja harmonizál színben, hanem a ruhát is hasonló virágok díszítik, passzoló árnyalatokban.

Az idei ascoti derbi talán legextrább szettje ez, legalábbis azok közül, amiket a fotós megörökített, de attól még, hogy a legextrább, nem biztos, hogy ez tetszik a legjobban például önnek. Kérjük, ne tartsa magába a véleményét, szavazzon a fenti dobozban a kedvencére a hat közül!