Némileg váratlan helyen bukkant fel a Tom Hanks és Rita Wilson a hétvégén: a görög miniszterelnök Instagramján.

A 64 éves, kétszeres Oscar-díjas színész és 63 éves felesége frissen kapott görög útleveleiket mutatják Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök és felesége társaságában, amihez a politikus hozzáfűzi, hogy most már Hanksék is büszke görög állampolgárok.

A híres színészpár, akikről a fenti borítókép az idei Oscar-gálán készült februárban, Rita Wilsonon keresztül kapcsolódik Görögországhoz: a színésznő édesanyja görög nemzetiségű, de Albániában, a görög határhoz közel született. Wilson édesapja ezzel szemben bolgár származású, de ő pedig Görögországban született, a '40-es években emigrált az USA-ba, Hassan Halilov Ibrahimoffnak hívták, amíg át nem tért a muzulmán hitről az ortodox görög kereszténységre, és ezzel együtt 1960-ban a nevét is meg nem változtatta Allan Wilsonra. Rita Wilsont a görög ortodox keresztény vallásban nevelték fel.

A színésznő és férje azóta rendszeresen ellátogatnak Görögországba, az Antipárosz nevű szigeten egy ingatlant is vettek. A Daily Mail hozzáteszi a hírhez, hogy a görög állampolgárságot nemcsak ők kapták meg most, hanem 4 gyerekük is, köztük Colin Hanks, aki szintén ismert színész, és akinek az édesanyja nem Rita Wilson, hanem Tom Hanks első felesége, Samantha Lewes.