Néhány kép erejéig egy képzeletbeli utazásra invitáljuk az olaszországi Toszkánába, azon belül is az ország leghíresebb vörösbortermő vidékét, Chiantit mutatjuk meg önnek, dróntávlatból.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
A fotókon a Firenzétől 35 kilométerre található Castellina in Chiantit láthatja, egy kicsit magasabbról, mint az előző képen.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
A fotón látható vidéki kúriához egy nagy birtok is tartozik, aminek van egy franciakertre emlékeztető része is. Nézze, milyen fantasztikus formák!
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
Itt már egészen másféle alakzatokat rajzolnak ki a növények. Ha kicsit távolabb megyünk, a borvidék dombjainak vonalai sokkal szabálytalanabbak.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
Hát nem lenne csodálatos itt eltölteni néhány napot?
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
És ha már ebben a csodás borvidékben gyönyörködünk, néhány információt még elárulunk az ország legrégebb óta és legnagyobb mennyiségben gyártott boráról, a chiantiról.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
Ha szeretné megismerni a chianti nevű szőlőfajtát, csalódni fog, mert ilyen nincs. A leghíresebb olasz vörösbor egy cuvée, vagyis több helyi borból tevődik össze.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
Az alapreceptet Ricasoli báró jegyezte fel, 150 évvel ezelőtt, Sienában, mely szerint az italnak 70 százalékban sangioveséből, 15 százalékban canaiolo neróból, 10 százalékban fehér trebbiano toscanóból és malvasia del Chiantiból, valamint 5 százalékban egyéb szőlőfajtákból kell állnia, írja a Borászportál.
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary
Az így megszülető bor egy intenzív ízű, aromákban gazdag, fiatal korában is jóleső ital, amivel most (szintén csak képzeletben) koccintunk is önnel. Viszlát!
Fotó: Giulio Origlia / Getty Images Hungary