Louise Wride-nak hívják a Walesben található Llandovery település polgármesterét. És egy darabig valószínűleg még így is fogják hívni, ugyanis esze ágában sincs lemondani, bár a héten hivatalosan is elismerte, hogy tavaly októberben befüvezve vezetett – írja a Sun. Azért tudunk (egy hat éves) képet mutatni róla, mert civilben fodrász, és a húga twittelt róla, amikor modellkedett neki.

 Wride tavaly ősszel a BMW-jét vezette éppen a közeli Abergwili felé, amikor közúti ellenőrzés során megállították a kocsiját. A rendőrök orrát megcsapta a kannabisz illata, úgyhogy gyorsan bevitték, és drogtesztet végeztek rajta. Pozitív kett.

A 2500 fős település polgármestere a héten beismerte, hogy kábítószert fogyasztott. „Még mindig próbálom feldolgozni a történteket” – mondta, illetve azt is, hogy a munkatársai nagyon támogatóak, ezért, és önszántából sem kíván lemondani a tisztségéről. 

Nagyon rossz heteket éltem át abban az időszakban.

Most se lehet sokkal jobb, mert egy évre elvették a jogosítványát, büntetésre és eljárási költségekre pedig összesen 240 fontot kell befizetnie, ez körülbelül 102 ezer forint.

A címlap-és borítókép illusztráció.