Katalin Amália orániai hercegnő kényelmetlenül érezte magát, amiért állítása szerint a semmiért kapna évi 111 ezer eurós (38,8 millió forintos) juttatást, ráadásul közpénzből, ezért a 17 éves trónörökös inkább lemondott erről a járandóságáról. Ebben a családban még sosem történt ilyen.

A holland királyság trónörököse, Vilmos Sándor holland király legidősebb lánya decemberben tölti be a 18. életévét. Mikor ez bekövetkezik, jogosulttá válik egy 111 ezer eurós, nagyjából 38,8 milliós juttatási keretösszegre. Ez a szám 2022-re 1,5 millió euróra, azaz körülbelül 525 millió forintra növekedne, ekkor ugyanis az Államtanács tagjává válik. 

Bár ez egy mesés zsebpénznek hangzik, a fiatal lány úgy döntött, nem tart igényt a pénzre. A trónörökös a holland miniszterelnöknek írt levelében indokolta meg a döntését. Nem szabad elfelejtenünk megemlíteni, hogy ez egy adómentes fizetés lett volna – írja a Justjared

Kényelmetlenül éreztem volna magam, ha elfogadom, mivel nem teszek cserébe semmit. Sok egyetemistának sokkal nehezebb dolga van, főleg így a pandémia idején

– írta a hercegnő, aki egyébként a napokban érettségizett le a hágai Christelijk Gymnasium Sorghvliet gimnáziumban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Katalin Amália holland hercegnő inkább nem kéri évi 38 millió forintos járandóságát

A holland király legidősebb lánya nemsokára 18 éves lesz, és innentől tetemes juttatás járna neki. Ő azonban előre megmondta, hogy nem kéri, és azt is megmondta, miért.

33 · Jun 16, 2021 09:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments