A 95 éves II. Erzsébet a hírek szerint rossz állapotban van, miután a családja több tagja is botrányos hírekkel kerül a magazinok címlapjára. Az uralkodó úgy érzi, kezd széthullani a monarchia.

Harry és Meghan támadó nyilatkozatai után most II. Erzsébet fia, András yorki herceg került a sajtó kereszttüzébe, miután beperelték, mert állítólag régebben megerőszakolt egy 17 éves fiatal lányt. A Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike, Virginia Giuffre egy manhattani bíróságon szexuális visszaélés miatt indított pert a herceg ellen. A királynőnek a Daily Star szerint ez már túl sok volt, melyről egy királyi szakértő nyilatkozott. 

Rémálom, ami történik, kizárt, hogy az uralkodót ne aggasztanák, hogy ilyen vádakkal illetik a fiát. Harry és Meghan rosszindulatú kritikái és András botránya után II. Erzsébet teljesen maga alá került. Mindig is a legfontosabb volt számára a család, ami széthullani látszik, és ez megviseli.

 – mondta a szakértő lapnak. András yorki herceg 2019-ben a BBC-nek azt nyilatkozta, nem emlékszik, hogy valaha találkozott volna vádlójával és határozottan tagadta a nemi erőszakra vonatkozó állításokat.