Bár a dél-olaszországi Colobraro csodás nyaralóhelynek tűnik, sokan félnek a környéktől. A helyiek csak „név nélküli falu”-ként emlegetik a várost.

A nagyjából 1300 fős község kísérteties háttértörténetet tudhat magáénak. Egyesek szerint Európa legelátkozottabb falujáról van szó. A festői település a 12. században alakult ki egy Szent Bazil-rendi kolostor körül. A baleszerencsék az 1940-es években kezdődtek. Ebben az évben állítólag Colobraro egyik ügyvéde, Biagio Virgilio a bíróságon azt mondta, hogy ha nem mond igazat, essen a fejére a csillár. Másodpercekkel később a feje fölött lévő csillár le is zuhant, innentől pedig több megmagyarázhatatlan eset is történt – írja a Atlasobscura.

Colobraroról azt híresztelik, hogy régen nagyhatalmú boszorkányok lakták, akik a gyógyítás mellett átkokat szórtak az emberekre.

Arról is szólnak cikkek, hogy két szívvel vagy három tüdővel született babák jöttek világra a faluban, de bizarr autóbalesetek, és különös földcsuszamlások is rettegésben tartják a helyieket. 

Az itt élők igyekeznek hasznot húzni a körülöttük zajló felhajtásból: minden év augusztusában megrendezik a Colobraro fesztivált, hogy megünnepeljék szülővárosuk kísértettörténetét, a látogatók pedig megnézhetik a boszorkányokat, illetve az itt történt csodákat, és horrorisztikus tragédiákat bemutató előadásokat.