'A Keskeny Házként' elhíresült ingatlan valódi turistalátványosságnak számít Londonban. A tekintélyt parancsoló viktoriánus épületekkel és nagykövetségekkel teli elegáns Kensington negyed déli részén, a Thurloe tér 5 szám alatt helyezkedik el, a világ legkeskenyebb épületeként tartják számon.

A londoni ingatlanpiacon nem ritka, ha alkalomadtán feltűnik egy-egy extrém ház vagy lakás a kínálatban. Két hónapja került fel az egyik közvetítői oldalra a Keskeny Ház, amely legszűkösebb pontjain mindössze 182 centiméter - keresztben.

A földszinti ingatlan különös formáival és szokatlan elrendezésével egy kicsit olyan, mint egy optikai illúzió, de bőven akad benne hely egy kényelmes kanapénak, étkezőasztalnak, és még egy-egy franciaágynak is a hálószobákban. Ezen kívül található benne egy apró, de annál modernebb konyha, valamint egy kültéri, hosszú terasz is tartozik a házhoz.

Az apró, de impozáns ingatlant nem több, mint 795 ezer angol fontért, azaz 375 millió forintért kínálják eladásra.

 Az árat természetesen nagyban befolyásolja a környék, hiszen a Keskeny Ház az angol főváros egyik leggazdagabb, csúcskategóriás környékén található. Ebből adódóan a közelében több tömegközlekedési csomópont, valamint számos vonzó üzlet, étterem, kávézó és egyéb szabadidős tevékenységeknek otthont adó komplexum helyezkedik el.

Egykori művésztermek helyén kialakított káprázatos otthon fantasztikus és dekoratív elrendezéssel. Kensington és Chelsea legjobb tereinek egyikén helyezkedik el közvetlen hozzáféréssel egy déli tájolású belső udvarra, valamint a gyönyörű, kutyabarát Thurloe téri kertre. Az itt lakók számára fenntartott privát kerttel is rendelkező tér pedig nem máshol, mint a Thurloe/Smith Jótékonysági Természetvédelmi környék, valamint teljes dél-Kensington szívében található, annak minden előnyével

– írják a Keskeny Házról.

(Daily Star)