A walesi herceg közel hárommilliárd forintént árulja egykori otthonát. Az új tulajnak a vásárlás előtt bele kell egyeznie, hogy a trónörökös, amikor szeretne, horgászhasson a birtokon található folyóparton, amennyiben ezt 24 órával előtte bejelenti a birtok lakóinak.

Károly herceg először 27 évvel ezelőtt adta el az impozáns épületet. Most újra kalapács alá kerül, ám egy különleges kikötéssel az adás-vételi szerződésben – írja a New York Post.

A korábbi tulajdonjogból fennmaradt lehetőség lehetővé teszi, hogy ő királyi fensége amikor csak szeretne, horgászhat a területhez tartozó folyónál, mivel a birtokot körülvevő nemzeti park még mindig a Cornwall hercegség kezében van.

– mondta a lapnak a házat kezelő ingatlanügynökség képviselője. Az 1906-ban épült építményben hat hálószoba és hat fürdőszoba található, emellett dolgozó, szalon, nappali és étkező is helyet kapott benne. A kilenc hektáron elterülő, Edward-korabeli tervezésű ingatlant 120 kézzel készített ólomablak, csiszolt gránitpadló, és egyedi tölgyfalambéria díszíti.