Bár a 17 éves Katalin Amália decemberben hivatalosan is nagykorú lesz, esze ágában sincs átvenni a trónt édesapjától, sőt, ha tehetné, teljesen más életet élne.

Egy nemrég megjelent önéletrajzi könyvben Katalin Amália elmondta, hogy még nem áll készen az uralkodásra, ha viszont egyszer erre kerül a sor, nem fog nemet mondani – írja cikkében a Reuters. A hercegnő egyébként rendkívül jó tanuló, az iskola mellett korábban részmunkaidős állást is vállalt egy tengerparti kávézóban, ahol pincérnőként dolgozott. Azt állítja, hogy élvezi ezt a típusú életet is, sőt, ha nem ő lenne a trónörökös, akkor énekesnői vagy lovaglói karriert építene.

Ha édesapám lemondana vagy meghalna, megkérném édesanyámat, Máxima királynét, hogy átmenetileg vegye át az ország irányítását. Addig is rendszeresen mondom apámnak, hogy táplálkozzon továbbra is egészségesen és mozogjon sokat, hogy még sokáig lehessen király.

– mondta Katalin Amália, aki a középiskola elvégzése után egy évet szakmai gyakorlat megszerzésével töltene egy nemzetközi cégnél, majd a Leideni Egyetemen folytatná a tanulmányait.