A királyi családban hagyomány, hogy egy új jövevény születését követően a királynővel hagyatják jóvá a csöppség nevét. Ez Harry herceg és Meghan Markle gyermekeivel sem volt másképp, akik közül a fiatalabbik a Lilibet Diana nevet kapta. A Lilibet volt Erzsébet királynő beceneve, a szülők pedig ezzel szerettek volna tisztelegni az uralkodó, középső nevével pedig a kicsi nagyanyjának emléke előtt. A nevet Erzsébet jóváhagyta, a '80-as években azonban akadt egy leszármazott, akinek megtagadta első nevét.

András yorki herceg és korábbi felesége, Sarah Ferguson, 1988-ban várták második gyermeküket, akit ma Beatrix hercegnőként ismer a világ. Eredetileg azonban teljesen máshogy szerették volna hívni kislányukat, a választott név viszont a királynő szerint közönséges volt.

Beatrix szülei először Annabelnek szerették volna keresztelni a hercegnőt, Erzsébet azonban úgy érezte, a név egyáltalán nem passzol a királyi családhoz. Az angolul egykor közkedvelt "yuppie" kifejezést használta rá, amit azokra a 80-as évekbeli, városi fiatalokra mondtak, akiket csak a pénz érdekelt.

A hercegnek és nejének ezt követően kellett B-terv után néznie, így döntöttek végül közösen a Beatrix mellett.

(JOY)