A kávézók, éttermek és üzletek száma, a kínált termékek minősége, a különböző szolgáltatások, a dolgozók modora, valamint a mosdók higiéniája mind-mind fontos tényező egy repülőtéren. Többek között az utasok értékelése alapján minden évben megválasztják Európa legjobb repterét, a nyertes pedig zsinórban a 18. alkalommal szerezte meg magának a rangos címet idén.

Akár az indulásra várunk, akár átszállunk, minden alkalommal órákat tölthetünk el egy terminálban, és közel sem mindegy, hogy azok az órák milyen minőségben telnek. Ebből adódóan a fentebb felsoroltakon túl kiemelten fontos a megfelelő utastájékoztatás, valamint, hogy milyen kényelmesek a várótermekben található ülések, és mennyi van belőlük.

A különböző szempontokat, mint azt korábban minden évben, idén is megvizsgálták Európa repterein a World Travel Awards szakemberei.

Egyebek mellett az utasok elégedettsége és a szolgáltatások magas minősége miatt 2004 óta zsinórban, idén 18. alkalommal is nyertesként avatták

a zürichi repülőteret,

amely a Swiss légitársaság bázisrepülőtere. 

A világításról hatalmas és elegáns csillárok, a hangulatról önműködő zongora és néhány művészeti installáció gondoskodik.

A repülőtér Svájc legnagyobb utasforgalmát bonyolítja, három terminállal rendelkezik, a várakozókat több mint 80 üzlet kínálata várja, az extra gyors wifi pedig két órán keresztül díjmentesen használható.

A kiszolgálás és az ételek minősége sem utolsó...

Az utasok számára az sem mellékes szempont, hogy a légikikötő mindössze csupán 13 kilométerre található a fővárostól.

A zürichi repülőtérről vonattal kevesebb mint negyedóra alatt elérhető a központ, valamint több helyi buszjáratból is lehet választani.

A cím odaítélésekor idén azt is figyelembe vették, hogy hogyan kezelte az intézmény a koronavírus-járvány következtében kialakult kritikus helyzetet.

A zürichi repülőtér ebben is kimagaslónak bizonyult: egészségügyi és biztonsági protokollok széles skáláját valósították meg, kétszáznál is több maszkokat és fertőtlenítőszert kínáló higiéniai állomást hoztak létre, valamint plexiüveg paneleket telepítettek a check-in pultokhoz.

A kényelmi szolgáltatások így sem szűntek meg, maximális biztonsági előírások mellett továbbra is működnek, mint például ez a manikűr stand:

Mindemellett a zürichi az egyik legzöldebb repülőtér Európában: 1991 óta tudatosan csökkenti az energiafelhasználását és szén-dioxid-kibocsátását. Utóbbi az évek során a felére redukálódott, miközben a forgalom és az infrastruktúra 60 százalékkal nőtt.

(Femina)