Eredetileg egy művészeti gyűjtemény tárolására tervezték, túlélt egy földrengést és a második világháborút, mindemellett pedig kiemelt szerepet kapott a filmtörténet egyik legmeghatározóbb trilógiájának, A keresztapa című filmeknek az utolsó epizódjában: a Floristella Pennisi család szicíliai kastélya a 19. század óta áll, nemrég pedig eladósorba került.

Az Acireale tengerparti városában található, hatalmas méretű birtok eredetileg egy bizonyos Pennisi báró nevéhez fűződik, aki a 19. század végén arra kérte fel Giuseppe Matricolo palermói építészt, hogy tervezzen egy villát óriási műgyűjteménye számára.

Az eredmény egy eklektikus, neogótikus kastély lett, amelynek homlokzatát egy márványlépcsőre nyíló, csodálatos oszlopcsarnok határozza meg.  Monumentalitását látványos boltívek fokozzák, a mennyezetet arany és kék geometrikus minták szegélyezik, a belső tereket pedig bizánci kiegészítők és Paul Pennisi festményei tarkítják.

A kúriában 22 háló- és 8 fürdőszobaszoba, egy kis kápolna, borospince, stúdió, könyvtár, valamint két nagy erkély található,

ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a parkosított kertre.

Erős karaktere van és hatalmas lehetőségeket rejt magában a történelme, elhelyezkedése, építészete és belső terei miatt. Ráadásul a felújítást követően az eredeti épület szerkezetének megváltoztatása nélkül képes alkalmazkodni a különböző igényekhez és a kortárs ízléshez

– mondta Diletta Giorgolo, a Residntial Italy ingatlaniroda vezetője a 140 éves házról, amely először a Messina városát elpusztító, Dél-Olaszországot megrázó,1908-as földrengést élte túl, majd a brit hadsereg bombázását a második világháborúban.

A keresztapában feltűnő kastélyt 6,8 millió dolláros, azaz 2,1 milliárd forintos áron dobták piacra. Bár leendő lakójának a tetőről pazar kilátása nyílik majd a tengerre, másnak sincs oka búslakodni: a fényűző ingatlanba bármikor betérhetünk, ha bekapcsoljuk Francis Ford Coppola filmjét, vagy erre a linkre kattintunk!

(Roadster)