Nyakuknál fellógatott játékbabákra bukkant egy fotós egy erdőben, miközben egy elrejtett ládát keresett az interneten közzétett koordináták alapján.

A közösségi médiában Mellie néven futó német hobbifotós az úgynevezett „geocaching” nevű játékban vett részt. A játék lényege, hogy egy érdekesnek tartott helyszínen vagy annak közelében egy elrejtett ládát kell megtalálnia a résztvevőknek a játék oldalán megadott helyadatok alapján. Megtalálását a ládában található jelszó megadásával jelezhetik, bejelentkezéskor pedig minden játékos közkinccsé teheti a keresés közben szerzett személyes tapasztalatait, a helyszínnel kapcsolatos ismereteit és az ott készített fotókat, ezzel az évek során egy valóságos útikönyvet teremtve.

Ennek a játéknak a céljából hozták létre a mexikói Babák szigetére hajazó, hátborzongató területet, amelyet Babaerdőnek neveztek el.

Ebbe a helyszínbe botlott bele 5 évvel ezelőtt Mellie, aki eldöntötte: visszatér, hogy lássa az érintetlenül hagyott maradványokat.

Vigyázat: felkavaró képsorok!

Bár ezt a helyet eredetileg geocache-nek tervezték, nagyon népszerű a fotósok és az elhagyatott helyeket felkutató kalandorok között is. Időközben ugyan megváltozott, de mi szeretnénk olyannak megmutatni, ahogyan 5 évvel ezelőtt a játék során rábukkantunk

– írta Facebook-posztjában a hobbifotós.

A szöveg mellé természetesen a helyszínen készített fotókat is közzétette, amelyeken fákra akasztott, karóba húzott vagy csak felkötözött, viseltes játékbabák tömkelege látható.

Egyes babák sírnak, mások mosolyognak, míg akad, amelyiket sikoltozó arckifejezéssel ábrázolva lefejeztek, megint mást rémisztő bohócnak festettek meg.

Bár egyesek bátran felkeresik a ma már turistalátványosságnak számító területet, akadnak olyanok, akik messze elkerülik azt, pláne az éjszakai órákban.

Nagyszerű képek. Én rettegnék ott éjjel

– írta a fotók alatt egy hozzászóló.

Milyen rémisztő és egyben gyönyörű környezet

– fogalmazott egy másik.

A Babák szigete

Hírnevét egy Julián Santa Ana Barrera nevű különös alaknak köszönheti, aki a 20. század második felében körülbelül 50 évig élt a szigeten, Mexikóváros Xochimilco kerületében. Egy idő után játékbabákat kezdett el gyűjteni a szemétből, amelyekkel unokaöccse, Anastasio szerint földöntúli jelenségeket próbált elriasztani. A férfi azután kezdte lépések zaját, női hangokat és jajgatásokat tapasztalni, hogy egy fiatal lány belefulladt az egyik közeli csatornába. 2001 áprilisának elején Julián infarktust kapott a csatorna partján és beleesett a vízbe. Babái azóta is a sziget fáin lógnak. Míg naponta akár több száz turistát is odavonzanak, másokat elriasztanak a környékről.

(Cikkünk vezető képe a mexikói Babák szigetén készült)

(DailyStar)