A műsorvezető a segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, meglátása szerint a legkisebb tett, cselekedet, adomány is hatalmas segítség a jelenlegi helyzetben.

Ahogy az egész világot úgy Liptai Claudiát is megrendíti az orosz-ukrán háború, amelynek történéseit aggódva kíséri figyelemmel a műsorvezető.

Egész életemben féltem a háborútól, pedig eddig szerencsére egyet se kellett megélnem. Gyerekkoromban számtalan háborús filmet vetítettek és apukám is sokat mesélt ezekről. Ahogy '56-ról is, amikor édesapám életét egy lisztes zsák mentette meg. Épp a vállán cipelte haza, hogy süthessenek valamit, amikor egy nagy puffanásra lett figyelmes. A zsákba fúródott egy lövedék, felfogva azt. Így mentette meg a zsák az életét.

– idézte fel a múltat a 95.8 Sláger FM-en a műsorvezető, aki a jelenlegi helyzetben segítségnyújtásra buzdít mindenkit.

Gondolkodtam rajta, hogy beszéljek-e erről vagy sem, nem akarom, hogy visszatetsző legyen a dolog, de úgy vagyok ezzel, hogy ha látják, hogy én is cselekszem talán mások is megpróbálnak a lehetőségeikhez mérten így tenni. Mi is összeszedtünk számtalan ruhát, gyerekjátékot, ami csak hasznos lehet, hogy adományként felajánljuk. Marci először nem is értette, hogy miért gyűjtöm össze a babakori könyveit. Elmondtam neki, hogy amilyen boldoggá tették ezek a könyvek őt, talán ugyanúgy örömet jelentenek majd azoknak, akik most menekülni kényszerülnek. Megértette, mert „válaszként” hozott még két könyvet, hogy azt is adjuk oda, ajánljuk fel. Azt gondolom, hogy most a legkisebb tett, cselekedet és adomány is segítség. Fantasztikus az emberek összefogása, remélem, hogy minél hamarabb véget ér a háború. Senkinek sincs joga bántani egy másik embert, reménykedem, hogy ez a szörnyűség véget ér és a világ újra egy jó, békésebb hely lesz.

– mondta Liptai Claudia az 'ÉdesKettes' – ben.